Åsa Bergman tillträder som ny vd och koncernchef för Sweco.

Foto: Sweco

Åsa Bergman är Swecos nya vd och koncernchef

Åsa Bergman har utsetts till ny vd och koncernchef i Sweco. Hon har 27 års erfarenhet från olika linjechefsroller i koncernen, senast som affärsområdeschef för Sweco Sverige. Åsa Bergman efterträder Tomas Carlsson, som lämnar Sweco efter drygt fem år.

Spaning

– Vi är mycket glada för att Åsa Bergman blir Swecos nästa vd. Under sin karriär i Sweco har hon genomgående levererat goda operativa resultat. Hon förenar ett tydligt ledarskap och starkt resultat fokus med en djup förståelse för Sweco och vår affär. Därför är hon rätt person att leda och utveckla koncernen vidare, säger Johan Nordström, styrelseordförande i Sweco.

Åsa Bergman anställdes i Sweco-koncernen 1991. Åtta år senare utsågs hon till regionchef med ansvar för Swecos projektledare i norra Sverige, innan hon 2006 blev vd för Sweco Management. 2012 tillträdde Åsa Bergman tjänsten som vd för Sweco Sverige. Under hennes tid har den svenska organisationen vuxit från cirka 3 000 medarbetare till cirka 5 700 medarbetare. Omsättningen har ökat från cirka 3,6 miljarder kronor till cirka 7,0 miljarder kronor.

– Jag är väldigt stolt och glad över förtroendet. Sweco står starkare än någonsin och har utvecklats från ett framgångsrikt nordiskt bolag till att bli det ledande konsultföretaget inom teknik, miljö och arkitektur i Europa. Jag ser fram emot att tillsammans med ledningsgruppen och våra 14 500 medarbetare utveckla Sweco mot fortsatt framgång, säger Åsa Bergman.

– Jag har jobbat med Åsa under drygt fem år och vet vilken stark ledare hon är. Jag är fantastiskt glad att hon tar över som ny vd och koncernchef i Sweco”, säger Tomas Carlsson.

Åsa Bergman tillträder som vd och koncernchef den 20 april 2018.

#Branschfolk / #Teknik

Ja tack! Jag vill gärna ha I Perspektivs nyhetsbrev sex gånger per år.

LIKNANDE ARTIKLAR

+ VISA FLER

Tipsa oss! Har du ett spännande projekt på gång? Hör av dig!

+ VISA FLER