Foto: SBUF

Anders Freyschuss blir SBUF:s nya vd

Anders Freyschuss blir Svenska Byggbranschens Utvecklingsfonds nya vd och tillträder posten som vd den 19 august

Spaning

2019-07-03

Anders Freyschuss är civilingenjör i maskinteknik från Kungliga Tekniska högskolan och kommer senast från rollen som Executive Vice-President för miljö och standardisering på globala ventilationsföretaget Camfil och har varit vd för Camfil Norden.

Anders Freyschuss har även varit ordförande i Eurovent som är Europas industriförbund inom teknik för inomhusklimat, processkyla och livsmedelskyla, och ordförande i Svensk Ventilation. Nu kommer Anders Freyschuss bakgrund att bidra till SBUF och dess medlemmars utveckling.

– Jag ser fram emot att få möjlighet att bidra till att öka medlemsföretagens konkurrenskraft genom forskning och utvecklingsarbete inom ramen för SBUF. Genom SBUF finns stor potential att driva för branschen aktuella frågor och genom utveckling föra sektorn framåt, säger Anders Freyschuss.

Anders Freyschuss tillträder posten som vd på Svenska Byggbranschens Utvecklingsfond den 19 augusti.

– Vi är mycket glada för att ha kunnat rekrytera Anders Freyschuss. Det förändringsarbete som SBUF har inlett kommer stöttas positivt i och med rekryteringen. Anders Freyschuss ger med sin kompetens och bakgrund nya perspektiv men också en möjlighet till proaktivitet, säger Christina Claeson-Jonsson, styrelseordförande för SBUF.

Anders Freyschuss efterträder Ruben Aronsson som varit vd för SBUF sedan 2006. Ruben Aronsson arbetar under en tid kvar på SBUF för att skapa en smidig övergång.

#branschfolk

Ja tack! Jag vill gärna ha I Perspektivs nyhetsbrev sex gånger per år.

LIKNANDE ARTIKLAR

+ VISA FLER

Tipsa oss! Har du ett spännande projekt på gång? Hör av dig!

+ VISA FLER

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies. Läs mer om hur du kan hantera cookies.