Årets Byggchef kommer från infrastrukturbranschen. Bilden är en genrebild och har ingen dikerkt anknytning till vinnaren.

Foto: Patrick Trägårdh

Årets byggchef 2017

Även i år går utmärkelsen Årets Byggchef till en entreprenör som arbetar med projekt inom infrastruktur. Årets vinnare är Daniel Pettersson som driver företaget Segermo.

Spaning

Årets vinnare Daniel Pettersson är verksam i Karlstad. Han har tidigare arbetat på Peab där han under tio år var arbetschef. Han startade sedan företaget Segermo Entreprenad, som gick från 0 till 900 miljoner kronor i omsättning på fem år. Han har även medverkat i flera stora infrastrukturprojekt i Mellan- och Västsverige.

I ett pressmeddelande skriver Byggcheferna att han har en exceptionell förmåga att skapa goda relationer med kunder och har också på kort tid kraftigt ökat företagets lönsamhet. Årets byggchef har även gedigen erfarenhet inom infrastrukturutbyggnad vilket stärker hans chefsroll, skriver byggvärlden i sitt pressmeddelande.

Årets Byggchef arrangeras av Byggcheferna i samarbete med tidningen Byggvärlden. I år delas priset ut för åttonde året. Syftet med Årets Byggchef är att höja statusen på byggchefsrollen och att locka fler att satsa på ett jobb som byggchef.

Lönsamhet, ledarskap, kundnöjdhet, förnyelse och etiskt agerande – internt och externt – är de kriterier som juryn bedömer. Vinnaren ska vara en chef som är skicklig på att driva en byggprocess, både för kunder, för det egna företaget och för medarbetarna.

– Daniel uppvisar just de kriterier som vi vill uppmuntra med priset Årets Byggchef. Han har en utmärkt förmåga att skapa goda relationer med både medarbetare och kunder, tillsammans med hans skarpa sinne för affärer.. Hans trygga och sympatiska ledarskapsstil är ett föredöme för framtida byggchefer, säger Lars Bergqvist, ordförande Byggcheferna.

Juryns motivering :

Daniel Pettersson har genom sitt skarpa sinne för affärer på mycket kort tid kraftigt ökat företagets omsättning och antalet anställda och samtidigt lyckats öka lönsamheten.

Daniels förmåga att bygga starka lag inkluderar även kunderna som gärna återkommer med nya uppdrag. Han är jordnära och sympatisk, egenskaper som kommer väl till pass i vägledningen av den egna personalen samt i relationen med kunder och leverantörer.

Daniel vill framåt mot nya mål och utmaningar och trots det höga tempot får han sina medarbetare med sig på tåget. Mycket tack vare den trygghet han personifierar och kombinerar med optimism.

Tidigare vinnare är Jens Andreasson 2016, Eva Torberger 2015, Henrik Bratt 2014, Helena Söderberg 2013, Sofia Edoff 2012, Magnus Rudén 2011, Konstantin Spinos 2010.

Juryn som utser Årets Byggchef:

  • Lars Bergqvist, ordförande Byggcheferna.
  • Kajsa Hessel, VD Projektgaranti och ledamot i Byggcheferna.
  • Åsa Söderström Jerring, har haft ledande befattningar i NCC, Sweco mm. Nu styrelseproffs i bl a JM, ELU Konsult, Vattenfall.
  • Mårten Lindström, egen verksamhet med erfarenhet från flera stora konsult- och byggföretag.
  • Liselott Fröstad, advokat/delägare på AG Advokat.
  • Mikael Sagström, VD och ansvarig utgivare Svenska media.(Byggvärlden)

#branschfolk

Ja tack! Jag vill gärna ha I Perspektivs nyhetsbrev sex gånger per år.

LIKNANDE ARTIKLAR

+ VISA FLER

Tipsa oss! Har du ett spännande projekt på gång? Hör av dig!

+ VISA FLER