Crister Fritzon ska som ordförande för CER leda samarbetet i den euroeiska samarbetsorganisationen.

Foto: Magnus Fond

Leder samarbete för järnvägar i Europa

SJs vd och koncernchef Crister Fritzson, tillika ordförande i BTO, Branschföreningen Tågoperatörerna har utsetts till ordförande i CER, Community of European Railway and Infrastructure Companies.

Spaning

Som ordförande i branschföreningen Tågoperatörerna, BTO, har Christer Fritzon även valts till ordförande i CER, skriver SJ i ett pressmeddelande. Tågoperatörerna, BTO, är svenskmedlem i CER som enligt SJ är den mest betydelsefulla samarbetsorganisationen för järnvägsföretag i Europa när det gäller påverkan på EUs institutioner (EU-kommissionen, Europaparlamentet och Europeiska rådet).

CER har cirka 70 medlemmar, såväl tågoperatörer som infrastrukturförvaltare och andra typer av företag. Svensk medlem i CER är Branschföreningen Tågoperatörerna, BTO.

Crister Fritzson har valts till ordförande för CER för en period om två år.

- Det känns väldigt hedrande att ha fått förtroendet att leda CER. Järnvägsbranschen har en mycket viktig roll att spela i utvecklingen av ett framtida Europa, som en tillväxtmotor för hållbara transportlösningar, såväl ekonomiskt som socialt och miljömässigt. Branschen är och kommer fortsatt vara en nyckelspelare på arbetsmarknaden. Jag kommer att jobba nära alla medlemsorganisationer och våra medarbetare i Bryssel, inte minst för att stärka hela branschen i Europa. Det finns många uppgifter att ta tag i och en av dem är implementeringen av fjärde järnvägspaketet. Jag kommer att ha god nytta av våra svenska erfarenheter av en avreglerad järnvägsmarknad där vi i dag verkar i full konkurrens, säger Crister Fritzson.

#branchfolk / #spår

Ja tack! Jag vill gärna ha I Perspektivs nyhetsbrev sex gånger per år.

LIKNANDE ARTIKLAR

+ VISA FLER

Tipsa oss! Har du ett spännande projekt på gång? Hör av dig!

+ VISA FLER