Betongingenjör är en av de utbildningar där det finns platser kvar.

Foto: Johanna Syrén

Jakt på jobb? Sök dig till byggbranschen

Det finns platser kvar på flera YH-utbildningar inom bygg och teknik. Samtidigt som det råder stor brist på kvalificerad arbetskraft inom byggbranschen.

Spaning

Betongingenjör, produktionsledare och underhållstekniker är några av de utbildningar där det finns platser kvar.

- Det finns en påtaglig brist på kvalificerad arbetskraft inom byggbranschen och industrin. Den som är på jakt efter ett jobb bör passa på och investera sin tid i en YH-utbildning, säger Peter Gustavsson Lidman, chef för Enhet Analys och ansökan vid Myndigheten för yrkeshögskolan.

Yrkeshögskolan som utbildningsform har varit framgångsrik därför att den erbjuder skräddarsydda högre yrkesutbildningar som utgår ifrån arbetslivets behov men också för att den leder till jobb. Över 90 procent av de examinerade har jobb inom ett år efter utbildningen. En viktig del i framgångsreceptet är LIA-praktiken, där LIA står för lärande i arbetslivet - den handledda praktikform som gäller inom yrkeshögskolan. Hälften av YH-studenterna får jobb på sina LIA-platser efter examen.

 

#Betong / #Underhåll / #framtid

Ja tack! Jag vill gärna ha I Perspektivs nyhetsbrev sex gånger per år.

LIKNANDE ARTIKLAR

+ VISA FLER

Tipsa oss! Har du ett spännande projekt på gång? Hör av dig!

+ VISA FLER