Foto: Svevia

Branschen bjuds in till samtal för kraftsamling mot kränkande behandling

Ett nytt upprop för att uppmärksamma trakasserier i branschen har skapats #sistaspikenikistan. Samtidigt bjuder bostadsminister Peter Eriksson in branschens aktörer för ett samtal om hur branschen kan kraftsamla mot kränkande behandling.

Spaning

I en intervju i Aftonbladet betonar initiativtagarna, till #sistaspikenikistan, att kulturen inte bara finns ute på byggarbetsplatserna utan att även tjänstemän inom branschen vittnar om oacceptabelt beteende.

I uppropet som skrivits under av 4 627 personer finns också runt 200 kvinnors vittnesmål om hur de har utsatts för en machokultur som innebär konkreta övergrepp men även om svårigheter att avancera och om arbetsgivare som inte tar ansvar.

- Byggbranschen har en historia som på flera sätt är problematisk ur ett jämställdhetsperspektiv. Nu är rätt tillfälle att förändra den bilden. Jag vill att vi gemensamt agerar för att ingen kvinna ska utsättas för kränkningar och övergrepp, säger Peter Eriksson som i ett pressmeddelande.

I pressmeddelandet står att han avser att skicka ut en separat inbjudan till branschens aktörer för att föra ett samtal om hur branschen kan kraftsamla mot kränkande behandling.

#arbetsmiljö / #mångfald

Ja tack! Jag vill gärna ha I Perspektivs nyhetsbrev sex gånger per år.

LIKNANDE ARTIKLAR

+ VISA FLER

Tipsa oss! Har du ett spännande projekt på gång? Hör av dig!

+ VISA FLER