Kollage: Svevia

Tidningen Byggindustrin läggs ner

En stark röst inom byggbranschen tystnar. Under 86 år har tidningen Byggindustrin bevakat, debatterat och rapporterat. Nu läggs den ner.

Spaning

Sveriges Byggindustrier har beslutat sig för att lägga ner Tidningen Byggindustrin.

På sin hemsida skriver de att: Ledningen har diskuterat flera handlingsalternativ och bland annat har kontakter tagits med externa aktörer för att sondera intresset för att köpa tidningen. Då det efter en längre tids diskussioner nu står klart att det inte finns ett förvärvsintresse har beslut tagits om att lägga ned Tidningen Byggindustrin i dess nuvarande form.

Beskedet meddelades av ägaren idag, måndag den 11 december.

Eftersom tidningen har en stark ekonomi och en ökande upplaga beskrivs beskedet som oväntat och brutalt av chefsredaktör Staffan Åkerlund.

Tidningens första nummer kom ut i maj 1931. I nuvarande skepnad har tidningen funnits sedan mars 2012 då man lämnade magasinsformatet för att bli tabloid med veckoutgivning. Det sista fysiska numret av Tidningen Byggindustrin kommer ut kring årsskiftet 2017/2018.

Fackliga förhandlingar med klubben och Svenska Journalistförbundet ska inledas så snart som möjligt. Tidningen Byggindustrin AB är ett helägt dotterbolag till Sveriges Byggindustrier.

Ja tack! Jag vill gärna ha I Perspektivs nyhetsbrev sex gånger per år.

LIKNANDE ARTIKLAR

+ VISA FLER

Tipsa oss! Har du ett spännande projekt på gång? Hör av dig!

+ VISA FLER