Foto: Svevia

Fler konkurser inom byggbranschen under 2017

Trots fortsatt efterfrågan och stora satsningar så har antalet konkurser inom byggbranschen ökat under året med 10 procent.

Spaning

Allt är inte guld som glimmar. Under året har byggbranschen haft en positiv utveckling, med fortsatt förväntad efterfrågan och stora utlovade satsningar på infrastruktur och nya bostäder.

Trots det visar det sig att byggbranschen är en av de mest konkursdrabbade branscherna under 2017. Det visar affärs- och kreditinformationsföretaget UC när de summerar konkursstatistiken för 2017.

Totalt sett ökar antalet svenska företagskonkurser med 3 procent för helåret 2017. Det är framförallt två stora branscher som bidragit till den negativa trenden, byggbranschen och inom hotell och restaurang.

Inom byggbranschen ökade konkurserna totalt med 10 procent och hotell- och restaurangbranschen med 19 procent för 2017.

- Förra året sjönk konkurserna i nästan alla branscher. I år är det helt tvärtom. De tänkbara anledningarna är många, och förutom bedrägerifaktorn vill jag belysa två andra faktorer, övergången av arbetskraft från Rot-sektorn till större anläggningsarbeten inom byggbranschen och höjningen av arbetsgivaravgifter för ungdomar inom hotell och restaurang, avslutar Richard Damberg.

#utveckling

Ja tack! Jag vill gärna ha I Perspektivs nyhetsbrev sex gånger per år.

LIKNANDE ARTIKLAR

+ VISA FLER

Tipsa oss! Har du ett spännande projekt på gång? Hör av dig!

+ VISA FLER