Foto: Trafikverket

Ny regional direktör i Väst

Jörgen Einarsson, idag chef för avdelning Samhälle och Planering på trafikkontoret i Göteborgs stad och tidigare chef inom Trafikverket tillträder som ny regional direktör i Väst från den 1 juni 2018.

Spaning

 – Det ska bli fantastiskt roligt att som regional direktör få möjligheten att bidra i Trafikverkets fortsatta arbete med mitt engagemang, min erfarenhet av samhällsutvecklingsfrågor och som ledare, säger Jörgen Einarsson.

Jörgen Einarsson har mångårig erfarenhet av nationella, regionala och kommunala planeringsfrågor i Västsverige. Sedan närmare tre år tillbaka arbetar han i Göteborgs stad, där han tillträdde som chef på trafikkontoret för avdelningen Samhälle och Planering i april 2015. Innan dess arbetade Jörgen som chef i Trafikverket region Väst och tidigare i dåvarande Vägverket.

De senaste 10 åren har han som chef i huvudsak arbetat med planering, uppföljning och förhandling i olika infrastruktur- och samhällsplaneringsfrågor. Jörgen är väg- och vattenbyggnadsingenjör med utbildning från Lunds tekniska högskola. Han är väl förankrad i regionen och bor i Angered, i nordöstra Göteborg.

– Uppdraget som regional direktör i Trafikverket är ytterst ansvarsfullt och viktigt. Jag känner stort förtroende för att Jörgen Einarsson har den förmåga som krävs för att både kunna bidra och hantera det på ett framgångsrikt sätt, säger Stefan Engdahl.

Vid årsskiftet tillträdde Håkan Wennerström, tidigare regional direktör i Väst, som senior rådgivare på generaldirektörens kanslifunktion. Fram till dess att Jörgen Einarsson tillträder fortsätter Bengt Rydhed som tillförordnad regional direktör i Väst och övergår sedan till sin ordinarie roll som ställföreträdande

#Trafikverket / #branchfolk

Ja tack! Jag vill gärna ha I Perspektivs nyhetsbrev sex gånger per år.

LIKNANDE ARTIKLAR

+ VISA FLER

Tipsa oss! Har du ett spännande projekt på gång? Hör av dig!

+ VISA FLER