Byggbranschen har flera nominerade bidrag till Publishingpriset 2018.

Kollage - Svevia

Kommunikation från branchen som kan prisas

Byggbranschen är både spännande och visuell. I höst har flera bidrag från branschen chans till utmärkelser för sin kommunikation.

Spaning

Hösten är den tiden på året då den bransch som arbetar med kommunikation, reklam och marknadsföring summerar print, kampanjer, filmer, årsberättelser och formgivning i en rad olika kategorier.

Två av dessa tävlingar är Publishingpriset och Svenska Designpriset. Flera kommunikationsinsatser med representanter från byggbranschen finns representerade i årets nomineringar.

betong.se

Tidskriftens Betong har vinstchans

I tävling Svenska designpriset är tidskriften Betong, nominerad för sin design i kategorin Redaktionellt - Magasin - Print.

- Vi satsar mycket på vår form, inte bara på texterna. Kul att det uppmärksammats och hoppas vi får många röster, säger chefredaktören Roger Andersson i ett pressmeddelande.

I Publishingprisets tävling finns bidrag från både konsult-, matriallevarantör-, entreprenör- och beställarsidan.

Från materialleverantörsidan finns Starka betong med två bidrag. Det ena bidraget är deras hemsida, det andra en unik kampanjsida som skapats för att belysa det växande behovet av underhåll och utbyggnad av Sveriges VA-nät.

- Nu behöver Sveriges kommuner få upp ögonen för den utbredda VA-problematiken. Detta har länge varit ett oprioriterat område i svenska kommuner, säger Per-Olof Nilsson, Affärsområdeschef Starka Betongindustrier i en kommentar.

Svevias personaltidning "Vi på väg" är för tredje året i rad nominerat för bästa personaltidning. Konsultföretag Tyréns tävlar tillsammans med Stockholms läns kommuner med en film som vill inspirera människor att bli cyklist och Trafikverket med två filmer en om E4 förbifart Stockholm, och en om järnvägsprojeket mellan Hallsberg - Degerön.

Byggbranschens nominerade bidrag till Publishingpriset

Starka betong: Kategori kampanjsajter, med bidraget; säkradframtid.nu. Kategori marknadsföringssajter individ, med bidraget; www.starka.se

Svevia: Kategori personaltidningar, med bidraget; Vi på väg

Tyréns, tillsamans med Stockholms läns kommuner: Kategori opinionbildningsfilmer individ, med bidraget; Vi är cyklist

Trafikverket: Kategorin informationsfilmer individ med två bidrag; "E4 Förbifart Stockholm – Från restid till kvalitetstid" och "Hallsberg–Degerön – Raka spåret till kontinenten".

Tävlingar

Publishingpriset: Har sedan år 1990 belönat lovvärd redaktionell kommunikation och marknadskommunikation. Publishingpriset är fristående från kommunikationsbranschens organisationer.

Svenska Designpriset: Är öppen för alla som arbetar med grafisk design, formgivning och inom liknande kreativa områden. Tävlingen arrangeras av Batteri Kommunikation AB.

Ja tack! Jag vill gärna ha I Perspektivs nyhetsbrev sex gånger per år.

LIKNANDE ARTIKLAR

+ VISA FLER

Tipsa oss! Har du ett spännande projekt på gång? Hör av dig!

+ VISA FLER