Foto: Haanna Teleman

Nominerade till Årets byggchef

Vem kammar hem titeln Årets byggchef 2018? Här är de nominerade.

Spaning

I oktober koras den nionde vinnaren av Årets byggchef, som utses av Byggcheferna och tidningen Byggvärlden. Nu har en jury valt sex finalister:

  • Greger Gunnarsson (regionchef, Bravida VVS, Stockholm)
  • Carola Zachrisson (distriktschef, Skanska Hus, Stockholm)
  • Christer Carlsson (platschef/projektchef, NCC, Göteborg)
  • Anna Säfwenberg (distriktschef, Bostäder Skanska, Göteborg)
  • Alexander Sandstedt (produktionschef, NCC Building, Malmö/Lund)
  • Björn Niklasson (verksamhetsområdeschef, Midroc Construction, distrikt Syd)

Under våren kunde alla inom samhällsbyggnadssektorn nominera en kandidat – och intresset var rekordstort. Finalisterna har sållats fram ur det största urvalet i prisets historia.

”Samtliga är kanonvassa”, säger jurymedlemmen och Byggchefernas ordförande Kajsa Hessel. ”Det är jättesvårt att plocka ut en vinnare när alla är så här bra. I juryarbetet har vi använt begreppet ’allroundledare’, dessa människor är starka inom alla områden som vi grundar vår bedömning på.”

Syftet med priset är att höja statusen på byggchefsrollen och att locka fler till samhällsbyggnadssektorn. De viktigaste kriterierna handlar om etiskt agerande, lönsamhet, ledarskap, kundnöjdhet och förnyelse.

Om Årets byggchef

Sedan 2010 har Byggcheferna, i samarbete med tidningen Byggvärlden, utsett Årets Byggchef. Syftet med priset är att höja statusen på byggchefsrollen och att locka fler till yrket. Lönsamhet, ledarskap, kundnöjdhet, förnyelse och etiskt agerande – både internt och externt – är de kriterier som juryn bedömer.
Vinnaren ska vara en chef som är skicklig på att driva en byggprocess, för såväl kunder som det egna företaget och medarbetarna.

#Branschfolk

Ja tack! Jag vill gärna ha I Perspektivs nyhetsbrev sex gånger per år.

LIKNANDE ARTIKLAR

+ VISA FLER

Tipsa oss! Har du ett spännande projekt på gång? Hör av dig!

+ VISA FLER