Med en app ska dokumentationen av snöröjning underlättas.

Foto: Patrick Trägårdh

Norsk app för snöröjning

En digital assistent ska underlätta både snöröjningen, planeringen och faktureringen. Systemet ska också varna för hinder i vägen lovar Tokvam.

Spaning

Tokvam är en norsk maskintillverkare som levererar produkter för snöröjning. De har nu även tagit fram ett digitalt verktyg för entreprenörer med uppdrag inom drift och underhåll av vägar. En app som enligt Tokvam kan hjälpa deras kunder att planera, dokumentera och fakturera sina snöröjningsuppdrag.

Appen är en av sex stycken innovationer som kammade hem ett guld på Aggroteknik 2018, en stor maskin- och lantbruksmässa i Norge.

– Tokvam har alltid varit intresserade av innovation, och att skapa rum för utveckling på fabriken. Men här har vi investerat i någonting som inte funnits på marknaden tidigare som kan vara svårt att avgöra utfallet av. Då blir det extra roligt att det uppmärksammas av branschen, säger Finn Kristian säger Finn Kristian Tokvam, VD och ägare av Tokvam.

I appen kan entreprenören lägga in instruktioner för olika adresser om var det ska snöröjas, var det ska halkbekämpas och var snömassor ska läggas. Det går även att registrera olika typer av hinder och information om vägsträckan som till exempel var brunnslocken finns. Appen dokumenterar löpande arbetet som utförs och genererar fakturaunderlag. Easyplan är framtaget i samarbete med Norkart som levererar programvaror och kan enligt Tokvam användas av både små och stora entreprenörer.

#Teknik / #vägar / #underhåll

Ja tack! Jag vill gärna ha I Perspektivs nyhetsbrev sex gånger per år.

LIKNANDE ARTIKLAR

+ VISA FLER

Tipsa oss! Har du ett spännande projekt på gång? Hör av dig!

+ VISA FLER