Thomas Eneroth får fortsatt förtroende som infrastrukturminister.

Foto: Ninni Andersson

Infrastruktur får ett eget departement

Thomas Eneroth får fortsatt förtroende som infrastrukturminister. Det inrättas även ett helt nytt infrastrukturdepartement.

Spaning

I den nya regering som presenterades idag står det klart att Tomas Eneroth får sitta kvar som infrastrukturminister. Han lyder under ett nytt departement; Infrastrukturdepartement. Det gör också Anders Ygerman som blir energi-och digitaliseringsminister.

En annan viktig roll för byggbranschen får Per Bolund som ny bostadsminister.

Tillsättningen av de nya ministrarna kommenteras Chatarina Elmsäter Svärd, vd för Sveriges Byggindustrier i ett pressmeddelande:

- Att rusta och bygga infrastruktur är mycket angeläget för ett växande Sverige. Människors möjlighet att resa till jobb och studier måste vara motorn i bostadsbyggandet. För att ställa om transportsektorn för att klara kommande klimatkrav behöver varje skattekrona användas så effektivt som möjligt.

- Per Bolund och Tomas Eneroth ges nu nyckelroller när Sverige ska rustas för 11 miljoner invånare. Jag önskar dem båda lycka till och ser fram emot ett fortsatt bra samarbete, säger Catharina Elmsäter-Svärd.

#branschfolk

Ja tack! Jag vill gärna ha I Perspektivs nyhetsbrev sex gånger per år.

LIKNANDE ARTIKLAR

+ VISA FLER

Tipsa oss! Har du ett spännande projekt på gång? Hör av dig!

+ VISA FLER