Illustration: Shuttersock

Fler byxor för gravida på bygget

Är du gravid och kämpar för att få arbetsbyxorna att sitta uppe? Nu kan du bli testpilot för Blåkläders nya produkt, en arbetsbyxa för gravida.

Spaning

Det pågår många initiativ för att göra branschen mer jämlik. Förändrade värderingar är en del. Praktiska lösningar en annan. Som arbetsbyxor för gravida. I sociala medier söker Blåkläder testpiloter för sina gravidbyxor. Men är inte först med idén.

Operose

Operose prisade byxa för gravida

Redan 2016 uppmärksammade tidningen Byggindustrin företagen Elinnord och Operose som båda inriktat sig på att göra arbetskläder anpassade efter kvinnliga former och även en byxa för gravida. Och 2018 fick Johanna Söderström, vd för och grundare av Operose, ta emot Nordbyggs guldmedalj 2018 för företagets arbetsbyxa för gravida byggare. Något som uppmärksammats brett. I olika intervjuer har Johanna Söderström, med en bakgrund inom klädbranschen, berättat hur idén föddes när hon själv renoverade sitt hus och insåg att det saknades arbetkläder för kvinnor.Just nu genomför Blåkläder en kampanj i sociala kanaler där de söker efter gravida testpiloter för deras senaste produkt.

– Vi har testat, ändrat, testat, justerat och ändrat igen tills att vi nu har ett resultat som vi tror på. Nu går de ut på sluttestet hos våra testpiloter – gravida kvinnor i branschen. Vi har jobbat med att hitta bra kombination av material – en perfekt balans mellan mjukhet och slitstyrka. Mudden över magen är noga genomarbetad för att följa magen på ett behagligt sätt, en utmaning eftersom alla gravidmagar ser olika ut. Inte bara mellan olika personer utan också i olika stadier av graviditeten, säger Rose-Marie Näsström, produktutvecklare på Blåkläder.

#arbetsmiljö / #mångfald

Ja tack! Jag vill gärna ha I Perspektivs nyhetsbrev sex gånger per år.

LIKNANDE ARTIKLAR

+ VISA FLER

Tipsa oss! Har du ett spännande projekt på gång? Hör av dig!

+ VISA FLER