Foto: Neta623 från Pixabay

Satsar på enskilda vägar i vårändringsbudgeten

Regeringens vårändringsbudget som presenterades idag innehåller satsningar på bättre infrastruktur i hela Sverige. Totalt kommer 122 miljoner kronor investeras i enskilda vägar och järnvägsunderhåll.

Spaning

Sverige ska ha en god infrastruktur i hela landet. Det är avgörande för såväl de näringar som nyttjar infrastrukturen som för livskvaliteten hos de människor som förlitar sig den. Regeringens satsar totalt 122 miljoner kronor på enskilda vägar och järnvägsunderhåll för att främja godstransporter i årets vårbudget.

– Satsningar på underhåll av våra enskilda vägar främjar såväl regional tillväxt som goda levnadsvillkor på Sveriges landsbygder. Med de här satsningarna kan vi fortsätta arbetet med att förbättra vägarnas bärighet och funktion, säger landsbygdsminister Jennie Nilsson.

Av de 122 miljonerna går 66 miljoner till enskilda vägar och 56 miljoner kronor till järnvägsunderhåll bl a för att främja godstransporter på järnväg.

– Människor är beroende av bil på landsbygd och då måste vägarna fungera. Det gäller även det enskilda vägnätet. Hela landet ska leva och växa. Men det är också viktigt att godstransporterna på järnväg ökar. På så vis avlastar vi vägnätet och minskar utsläppen, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth.

Förslagen i vårändringsbudgeten bygger på januariavtalet, som är en sakpolitisk överenskommelse mellan regeringspartierna, Centerpartiet, och Liberalerna.

#vägar / #underhåll / #trafik

Ja tack! Jag vill gärna ha I Perspektivs nyhetsbrev sex gånger per år.

LIKNANDE ARTIKLAR

+ VISA FLER

Tipsa oss! Har du ett spännande projekt på gång? Hör av dig!

+ VISA FLER