I år har fler sökt till fordon- och transportprogrammen jämfört med förra året enligt statistik från Skolverket.

Foto: Transportföretagen

Fler unga söker transportprogrammet

I år har fler har sökt sig till fordons- och transportprogrammet jämfört med förra året. Ett glädjande besked för transportnäringen som står inför ett stort rekryteringsbehov.

Spaning

Sammanlagt har 6427 elever sökt fordons- och transportprogrammet för läsåret 2019/2020 enligt en färsk statistikrapport från Skolverket. Det innebär en uppgång jämfört med läsåret 2018/2019 då 6383 ansökningar kom in. 

–Transportnäringen har ett stort rekryteringsbehov och goda jobbmöjligheter och därför är det mycket glädjande att antalet sökande till fordons- och transportprogrammet ökat, särskilt som intresset för yrkesprogrammen minskat”, säger Caj Luoma, chef för kompetensförsörjning på Transportföretagen.

Statistiken visar även att fordons- och transportprogrammet ligger tvåa i popularitet bland yrkesprogrammen. Statistiken visar även att antalet elever som sökt yrkesprogram minskat med 1,2 procent, vilket innebär att den ökning fordons- och transportprogrammet visar på står sig stark.

#framtid

Ja tack! Jag vill gärna ha I Perspektivs nyhetsbrev sex gånger per år.

LIKNANDE ARTIKLAR

+ VISA FLER

Tipsa oss! Har du ett spännande projekt på gång? Hör av dig!

+ VISA FLER