Vinnarna av guldpilen 2019 med sina checkar på Business Health 2019.

Foto: Pax Engström

Byggföretag prisas för omtanke och frisk arbetsmiljö

Erik Larssons Bygg har fått utmärkelsen Guldpilen för sina satsningar på goda värderingar och en hälsosam arbetsmiljö.

Spaning

Guldpilen är en utmärkelse som årligen delas ut till företag och organisationer som arbetar aktivt och systematiskt med att sänka sjuktalen och stärka friskfaktorerna.

I år kammades ett av prisen hem av byggentreprenören Erik Larssons Bygg.

– Det betyder väldigt mycket för oss. För det betyder att vi jobbar med saker som är värdefulla både för oss, våra kunder och samhället i stort, säger Sonja Larsson, HR på Erik Larsson Bygg.

Juryns motivering

Med en stark värdegrund där omtanke är nyckelordet arbetar Erik Larsson Bygg i Limmared med en varm inkluderande miljö där medarbetare, kunder och omvärld visas allra största hänsyn. Process och ständiga förbättringar inom hälsa och arbetsmiljö står i fokus varje dag.

Företaget har tidigare under höst uppmärksammats även med utmärkelsen Lars Bergkvist Stipendium för sitt arbete med att förändra värderingarna inom byggbranschen med initiativet Byggkurage.

Med Guldpilen vill Avonova utse Sveriges mest hållbara organisation. Syftet är att lyfta frågor om arbetsmiljö och hälsa högt upp på agendan och få fler företag och organisationer att syna sig själva och den egna verksamheten.

Utmärkelsen delas ut i tre olika kategorier: Stora företag (fler än 100 anställda), Små företag (upp till 100 anställda) och Offentlig sektor. 2019 års Guldpilen delas ut till Inovyn (Stora företag), Erik Larsson Bygg (små företag) och Eslövs Kommmun (offentlig sektor).

Tre tips för en hållbar arbetsplats

  • Jobba strategiskt. Tänk långsiktigt och sätt upp tydliga och mätbara mål för ert arbetsmiljö- och hälsoarbete.
  • Kommunicera värderingar. Använd värdegrunden för att skapa en känsla av mening och sammanhang bland de anställda.
  • Värdesätt återhämtning. Sätt tydliga gränser mellan vad som är arbete och vad som är fritid, så att medarbetare får möjlighet till återhämtning.

#arbetsmiljö / #säkerhet

Ja tack! Jag vill gärna ha I Perspektivs nyhetsbrev sex gånger per år.

LIKNANDE ARTIKLAR

+ VISA FLER

Tipsa oss! Har du ett spännande projekt på gång? Hör av dig!

+ VISA FLER