Foto: Trafikverket

Olycka vid brolansering i Umeå

I samband med en brolansering inträffade en arbetsplatsolycka. En person skadade axeln och delar av bron har rasat ner i Umeälven.

Spaning

Det var på ett broprojekt över Umeälv som olyckan inträffade. Brobygget är en del av ett störrre vägprojekt i Umeå som heter Västra länken och som består av flera entreprenader. Den aktuella entreprenaden omfattar nybyggnad av en 530 meter lång bro över Umeå älv med mötesfri väg och gång- och cykelväg samt bro över Baggbölevägen.

Till Västerbottenskuriren uppger Trafikverket att bron kom i okontrollerad rörelse, cirka 130 meter framåt, i samband med lanseringen. Det bekräftades också senare av entreprenören som uppger att det fanns två bromsanordningar monterade, men att de inte fungerade.

En person har fått en axelskada och har förts till sjukhus. Övriga personer på arbetsplatsen är oskadda.

#arbetsmiljö / #säkerhet / #bro

Ja tack! Jag vill gärna ha I Perspektivs nyhetsbrev sex gånger per år.

LIKNANDE ARTIKLAR

+ VISA FLER

Tipsa oss! Har du ett spännande projekt på gång? Hör av dig!

+ VISA FLER