Foto: SBUF

Hon blir ny vd för SBUF

Ny vd för Svenska Byggbranschens Utvecklingsfond blir Anneli Kouthoofd. Hon har varit verksam i bygg- och anläggningsbranschen under 10 år och kommer närmast från Byggmaterialindustrierna.

Spaning

Anneli Kouthoofd kommer från en roll som vd på Byggmaterialindustrierna, en bransch- och paraplyorganisation för byggmaterialorganisationer och har varit verksam i bygg- och anläggningsbranschen i 10 år.

– Jag har under mina år inom sektorn drivit flera utvecklingsprojekt och genom dem sökt och fått bidrag från SBUF. SBUF står för något unikt. Bryggan mellan företagsinitiativ och akademi med förenad specialistkunskap ser jag med ödmjukhet och nyfikenhet fram emot att leda, säger Anneli Kouthoofd.

Anneli är språkvetare och ekonom och har även arbetat i förlags- och energibranschen. Tidpunkt för när Anneli tillträder är inte klart, men det blir någon gång senast i april nästa år.

– Vi är mycket glada för att ha kunnat rekrytera Anneli Kouthoofd. SBUF har en viktig roll i att stötta medlemmarnas forsknings- och utvecklingsprojekt och genom detta stärka byggsektorns konkurrenskraft. Genom vår rekrytering av Anneli Kouthoofd kan vi ytterligare stärka vår röst i samhällsbyggnadsdebatten och verka för en ökad proaktivitet, säger Christina Claeson-Jonsson, styrelseordförande för SBUF.

#Teknik / #forskning

Ja tack! Jag vill gärna ha I Perspektivs nyhetsbrev sex gånger per år.

LIKNANDE ARTIKLAR

+ VISA FLER

Tipsa oss! Har du ett spännande projekt på gång? Hör av dig!

+ VISA FLER