Foto: Patrick Trägårdh

Byggavtalet klart

Den varslade strejken är avblåst sedan Byggföretagen och Byggnads har kommit överens om ett nytt Byggavtal inom ramen för industrins märke på 5,4 procent över 29 månader.

Spaning

Avtalet har en längd på 29 månader och sista avtalsåret är uppsägningsbart. Det ger en löneökning på 5,4 procent fram till 30 april 2023 enligt det märke som sattes av parterna inom industrin tidigare i höstas. Därutöver en pensionsuppgörelse som ger de anställda rätt till pensionsavsättning från 22 års ålder. Dessutom ökas den extra pensionsavsättningen för samtliga.

Avtalet innehåller även en uppgörelse om graviditetslön för gravida som inte kan arbeta vidare då arbetsuppgifterna riskerar att skada den gravida eller fostret. Arbetsgrupper för att utveckla jämställdheten samt arbetet mot trakasserier och sexuella trakasserier kommer också tillsättas.

Ja tack! Jag vill gärna ha I Perspektivs nyhetsbrev sex gånger per år.

LIKNANDE ARTIKLAR

+ VISA FLER

Tipsa oss! Har du ett spännande projekt på gång? Hör av dig!

+ VISA FLER