Foto: Cecilia Hedström

Hon är årets byggchef 2020

Årets Byggchef 2020 heter Liselott Bergkvist och jobbar som regionchef på Peab i Göteborg. Bakom utmärkelsen står branschföreningen Byggcheferna och tidningen Byggvärlden.

Spaning

I år har juryn gjort sin bedömning med utgångspunkt från bland annat säkerhet och ledarskap. Liselott Bergkvist får ta emot utmärkelsen för sin ledarstil med både hjärta och hjärna.

På grund av rådande situation delades priset ut till en överraskad Liselott via länk av Byggvärldens chefredaktör Susanne Bengtsson och Kajsa Hessel, ordförande i Byggcheferna. Inför ett fåtal kollegor fick Liselott ta emot en vinnarhjälm, diplom samt priset som består av en plats i Ledarstudions program Det Personliga Uttrycket.

­– Jag är helt mållös, och det är inte ofta! Men jag är väldigt glad och stolt över detta och framförallt att det finns medarbetare som ville nominera mig, det blir jag varm i hjärtat av. Jag ska göra mitt absolut bästa för att fortsätta utvecklas och vara en så bra ledare som jag bara kan, säger Liselott Bergkvist.

Priset delas ut för elfte gången. Enligt juryn var nomineringarna i år inte bara fler än någonsin tidigare, utan hade också en större bredd från hela samhällsbyggnadsbranschen.

– Liselott är en värdig vinnare. Hon visar en stolthet över att arbeta i vår bransch som hon gjort i hela sitt yrkesverksamma liv. Detta genomsyrar hennes ledarstil med att vara en tydlig, närvarande, trygg och uppskattad chef som sätter laget före jaget. Hon får ihop helheten och har fått bra vitsord i alla kategorier som juryn bedömer, säger jurymedlemmen Marcus Malmström från Byggcheferna.

Juryn tilldelade Liselott titeln Årets Byggchef 2020 med motiveringen:

Vinnaren i Årets Byggchef 2020 leder sin region på ett föredömligt och framgångsrikt sätt – med både hjärta och hjärna. Hon har genom sitt engagemang, sin kompetens och värme en unik känsla för att bygga lag och tro på människors styrka genom att ge dem rätt ansvar. Men hon får inte bara enskilda medarbetare att blomma ut, utan har fått hela regionen att växa inom arbetsmiljö, hållbarhet och lönsamhet.

Som chef skapar hon en god arbetsmiljö och är duktig på att visualisera säkerhet. Ett resultat av detta är att hennes region ligger i framkant när det kommer till det proaktiva arbetsmiljöarbetet, där hon bland annat har tagit riskobservationer från en pappersprodukt till verklighet genom att tillsätta resurser.

Stoltheten att arbeta i byggbranschen, som hon gjort i hela sitt yrkesverksamma liv, genomsyrar hennes ledarskap. Hon är en tydlig, närvarande, trygg, prestigelös och uppskattad chef som genomgående får fina resultat i NKI-mätningar och medarbetarundersökningar.

Årets byggchef

  • Årets Byggchef delas ut av branschföreningen Byggcheferna och tidningen Byggvärlden, och genomförs i samarbete med Talentia och AG Advokat.
  • Säkerhet, etiskt agerande (externt och internt), ledarskap, förnyelse och lönsamhet är de kriterier som juryn bedömer. Stor vikt läggs på referenstagning med hjälp av Talentia.
  • Syftet med priset är att höja statusen på byggchefsrollen och locka fler att satsa på ett jobb som byggchef.
  • Årets jury har bestått av Jeanette Rohdin-Körössy, Årets Byggchef 2019, Henrik Landelius, Sverigechef NCC, Charlotte Bergman, vd ELU, Viktoria Edelman, partner AG Advokat, Marcus Malmström, styrelseledamot Byggcheferna och Susanne Bengtsson, chefredaktör Byggvärlden

#branschfolk

Ja tack! Jag vill gärna ha I Perspektivs nyhetsbrev sex gånger per år.

LIKNANDE ARTIKLAR

+ VISA FLER

Tipsa oss! Har du ett spännande projekt på gång? Hör av dig!

+ VISA FLER