Foto: Pixabay

Projekt om vinteväglagsinformation vinner Stora Ingenjörspriset

Stora Ingenjörspriset i Digitalisering tilldelas Programledningen av projektet Digitaliserad vinterväglagsinformation för deras arbete med att samla miljontals mätvärden från uppkopplade fordon, som i realtid visar vilket väglag som råder på vägarna.

Spaning

– Det känns otroligt hedersamt att få ta emot det här priset, framför allt när man ser den hårda konkurrensen. Det känns som ett bevis på att projektet arbetar i rätt riktning och med rätt saker. Priset ger oss en morot att arbeta vidare för att skapa värde för våra trafikanter, säger Christian Eriksson, enhetschef verksamhetsstyrning på Trafikverket, mottagare av priset.

Juryns motivering lyder:

Vinnaren riktar strålkastarljuset mot de stora möjligheter som finns genom digitalisering och utveckling av ekosystemet för transporter i en hållbar riktning. Genom partnerskap och samarbeten har vinnaren anammat digitalisering som verktyg på ett kreativt sätt. Lösningen skapar värde för samhället genom positiv effekt på framkomligheten på våra vägar, minskad klimatbelastning och högre säkerhet i trafiken. I lösningen ser vi en långsiktighet och en skalbarhet som framgent har stor potential att påverka transporter även globalt.

Juryns medlemmar

  • Judith Wolst - Entreprenör, föreläsare och digital strateg
  • Mikael Cato - Chief Digital Officer & SvP, Scania
  • Tim Bräck – Vd, Linti Group
  • Helena Torhage - Head of Communications, Linti Group

#vinterväg / #säkerhet

Ja tack! Jag vill gärna ha I Perspektivs nyhetsbrev sex gånger per år.

LIKNANDE ARTIKLAR

+ VISA FLER

Tipsa oss! Har du ett spännande projekt på gång? Hör av dig!

+ VISA FLER