Jeanet Corvinius är Byggchefernas nya ordförande.

Foto: Byggcheferna

Jeanet Corvinius ny ordförande i Byggcheferna

Byggchefernas stämma har valt Jeanet Corvinius till ny styrelseordförande. Tillsammans med sex nya ledamöter och fem omvalda ska hon leda verksamheten i en av Ledarnas största branschföreningar.

Spaning

Den nya styrelsen utgörs av fem kvinnor och sju män som alla arbetar operativt i olika roller i samhällsbyggnadssektorn.

– Det är en stor ära, säger Jeanet Corvinius. Det ska bli otroligt kul att fortsätta driva branschens allra viktigaste frågor.

Jeanet Corvinius är ingenjör från KTH och har jobbat som chef i byggbranschen sedan studierna för 16 år sedan. I dag arbetar hon som regionchef på Wästbygg i Solna. Jeanet har ett stort engagemang för att utveckla samhällsbyggnadssektorn i frågor som rör ledarskap, skola och utbildning.

– Jeanet har lång erfarenhet av styrelsearbete, säger Catharina Holmström från valberedningen. Hon är inte rädd för att driva obekväma frågor. Och det är viktigt, för vi har en del utmaningar framför oss i branschen. Till exempel det som Byggcheferna driver nu, att arbeta mot rasism och diskriminering. Där måste man våga sätta ned foten och säga ifrån.

Jeanet har varit styrelseledamot i Byggcheferna sedan 2013 och ordförande för Byggchefernas avdelning Öst med 7 000 medlemmar. Hon har bland annat lett Byggchefernas Ambassadörsprogram som genomför föreläsningar i ledarskap, jämställdhet och mångfald på högskolor runt om i landet.

Hon har också varit ledamot i Skolverkets nationella programråd för bygg- och anläggnings¬programmet och ordförande i Hermods yrkeshögskolas ledningsgrupp för byggproduktion.

Kajsa Hessel, ordförande oktober 2017 till oktober 2021, har på grund av tidsbrist valt att inte kandidera för kommande period.

- Att sluta skulle ha känts betydligt värre om jag inte visste att Jeanet kommer att göra ett strålande jobb, säger Kajsa Hessel. Den nya styrelsen ger mig förväntan, pepp och stolthet. Byggcheferna kommer fortsätta vara en viktig och modig röst inom samhällsbyggnad.

På stämman valdes även kassör, revisorer samt suppleanter.

Byggchefernas nya styrelse

 • Jeanet Corvinius (ordförande), 41 år, Wästbygg i Stockholm
 • Maria Doberck, (kassör), 49 år, Peab Utveckling AB i Östersund
 • Joacim Ahlstedt, 52 år, Holst Entreprenad AB i Jönköping
 • Yvonne Stenman, 61 år, Skanska Sverige AB i Stockholm
 • Andréas Grüneberger, 28 år, Wästbygg i Malmö
 • Anders Hinn, 42 år, Magnacon i Lund
 • Mohamed Kiswani, 42 år, Projektgaranti AB i Göteborg
 • Peter Sjöquist, 64 år, Norrlands Universitetssjukhus i Umeå
 • Marcus Malmström, 44 år, Climat80 AB i Malmö
 • Nancy Lawoko, 42 år, Plan Projektpartner I Stockholm
 • Amanda Borneke, 28 år, Sweco Sverige i Göteborg
 • Janne Söderqvist, 58 år, NCC Infrastructure i Norrköping

#ledarskap / #mångfald

Ja tack! Jag vill gärna ha I Perspektivs nyhetsbrev sex gånger per år.

LIKNANDE ARTIKLAR

+ VISA FLER

Tipsa oss! Har du ett spännande projekt på gång? Hör av dig!

+ VISA FLER