Caroline Detterfelt har utsetts till Årets chef 2022.

Foto: Byggcheferna

Carolina Detterfelt är Årets byggchef 2022

Årets Byggchef 2022 heter Carolina Detterfelt och arbetar som avdelningschef på JM Entreprenad i Stockholm. Bakom utmärkelsen står Byggcheferna, en branschförening inom Ledarna, och tidningen Byggvärlden.

Spaning

I sin roll som avdelningschef ansvarar Carolina Detterfelt för en resultatenhet med cirka 120 medarbetare.

– Det är ett omfattande och krävande arbete där hon med bravur sätter strategier som för organisationen in i framtiden. Hon är en ytterst värdig vinnare, säger Amanda Borneke, juryns ordförande, styrelseledamot i Byggcheferna och specialist inom cirkulär ekonomi på Sweco, i ett pressmeddelande.

Juryns motivering lyder:

Vinnare i Årets Byggchef 2022 är en talang av högsta rang. Carolina Detterfelt är en engagerad, närvarande och inkluderande chef. Hon har en tredjedel kvinnliga projektchefer i sin organisation, vilket inte är vanligt inom anläggning. Hennes hörnstenar i organisationsbyggande är hög säkerhet, jämställdhet och mångfald.

Carolina Detterfelt är intresserad av människan och ser hela organisationen som ett lag oavsett roll, där alla medarbetare upplever att de har lika värde. Hon är en naturlig förebild, inte bara för JM Entreprenads medarbetare, utan för hela bygg- och anläggningssektorn.

En modig ledare som står för framtagande av nya rutiner och inte är rädd för obekväma beslut som kräver omorganisering. Carolina har bland annat implementerat ett nytt verksamhetssystem, samt utvecklat ett nytt sätt att ta fram budgetar för projekt. Ett arbetssätt som har bidragit till koncernens förmåga att skapa långsiktiga affärer.

- Sedan finns det ett ord till som vi i juryn förknippar med Carolina Detterfelt: yrkesstolthet, säger Amanda Borneke. Hon har en yrkesidentitet och ett chefskap som uppskattas och betyder något för andra. En personifiering av Årets Byggchef!

Priset till Årets Byggchef är en plats i Ledarstudions program: Det Personliga Uttrycket. Det är en fyra dagar lång utbildning som utvecklar deltagarens förmåga att kommunicera tydliga budskap.

Om utmärkelsen Årets byggchef

Delas ut av: branschföreningen Byggcheferna och tidningen Byggvärlden. I år delas det ut för trettonde året i rad.

Årets jury består av: Amanda Borneke - Byggcheferna, Jack Len - Årets Byggchef 2021, Viktoria Edelman - AG Advokat, Charlotte Bergman - ELU, Peter Åhs - Byggfakta och Greger Gunnarsson - Airteam.

De kriterier som juryn bedömer är: Lönsamhet, etiskt agerande, ledarskap, förnyelse och säkerhet. Stor vikt läggs på referenstagning med hjälp av ett externt företag.

Syftet med priset: Att höja statusen på byggchefsrollen och locka fler att satsa på ett jobb som byggchef.

Mer om Caroline Detterfelt

  • Civilingenjör, väg- och vattenbyggnadsteknik från KTH.
  • Har mer än 20 år i branschen och har tidigare jobbat på Skanska och Svevia i roller som bland annat projektingenjör, projektchef, arbetschef och verksamhetsutvecklingschef.
  • Har varit avdelningschef inom JM i snart tre år varav de senaste två åren på JM Entreprenad.

Ledarskapsmotto: Genom att vi samverkar, utbyter erfarenheter och arbetar tillsammans så blir vi starkare, kan mer och har roligare

Sagt om Carolina: Är resultatorienterad vilket gör att hon får saker att hända så att utvecklingen går framåt. Som chef är hon engagerad, tydlig, närvarande, inkluderande och bra på att fånga upp sina medarbetares behov. Carolina hanterar frågor och situationer som kan vara jobbiga innan de leder till problem.

#ledarskap / #utmärkelse

Ja tack! Jag vill gärna ha I Perspektivs nyhetsbrev sex gånger per år.

LIKNANDE ARTIKLAR

+ VISA FLER

Tipsa oss! Har du ett spännande projekt på gång? Hör av dig!

+ VISA FLER