Kollage: Svevia

Mest läst 2022

Materialbrist som skapade förändrade förutsättningar i branschen toppar listan på I Perspektivs mest lästa artiklar för 2022. I övrigt präglas den av ett stort intresse för utveckling. Både teknisk och personlig utveckling.

Spaning

1) Material brist och högre priser försenar svensk infrastruktur

I en intervju berättar Julia Axelsson, avdelningschef på Trafikverkets inköpsavdelning, att viktiga svenska infrastrukturprojekt riskerar att försenas på grund av pandemin och kriget i Ukraina.

2) Angelica förändrade sin livsresa med Trygga vägar

Genom utbildningsprogrammet Trygga vägar fick Angelica Bergman anställning på en arbetsplats som hon trivs på. Från en tidvis tuff tillvaro ser framtiden numera ljus ut.

3) Individuell coachning blev vändningen för Rasmus

På gränsen till utbrändhet tackade Rasmus Olsson ja till individuell coachning - något som Svevia erbjuder alla sina medarbetare.

4) Svevia testar ny teknik som kan rädda liv vid vägarbeten

Var tredje dag beräknas det inträffa en TMA-olycka i Sverige. Med ny teknik kan trafikanter i god tid även förvarnas om rörliga vägarbeten.

5) En bild säger mer än tusen prognoser

Snödrev eller inte? För väghållare och entreprenörer kan det vara svårt att avgöra i geografier där väderstationerna sitter glest. En kamera som skickar bilder kan göra skillnad.

6) Här erbjuds karriär och personlig utveckling

I byggbranschen finns generösa erbjudanden om utbildning, karriärmöjligheter och personlig utveckling.

7) Storskalig produktion av asfalt med lignin

För första gången har en nästan två kilometer lång vägsträcka fått ny beläggning av asfalt med inblandning av lignin. Intervju med Mattias Andersson, produktspecialist på Svevia.

8) Svevia helt oberoende av olja från Ryssland

I en tid av oroligheter och materialbrist har ett initierat och framsynt inköpsarbete gjort Svevia oberoende av rysk olja.

9) Akut skada på brostödet fick snabb och säker lösning

En akut skada på järnvägsbron över Bergeforsen gjorde att trafiken stoppats helt. Specialister på hållfasta konstruktioner tillkallades och på tre dagar kunde tågtrafiken åter rulla.

10) Innovation värnar om artrik vägkant

En app signalerar till maskinföraren när det är dags att lyfta på klipphuvudet för att inte klippa ner skyddsvärda arter.

#läsvärt

Ja tack! Jag vill gärna ha I Perspektivs nyhetsbrev sex gånger per år.

LIKNANDE ARTIKLAR

+ VISA FLER

Tipsa oss! Har du ett spännande projekt på gång? Hör av dig!

+ VISA FLER