Vi har koll på infra­strukturen

Vägar och infrastruktur väger tungt och berör alla. Olika miljöer kräver sin lösning för att bereda mark för de anläggningar, vägar och broar som förenar oss och får samhället att fungera.

I Perspektiv är en nyhetskanal som bevakar byggbranschen i allmänhet och vägar och infrastruktur i synnerhet. Vi följer branschen, uppdragsgivarna och allt som driver utvecklingen framåt. Vi vill lyfta och synliggöra frågor, ­miljöer, tekniker, arbetsplatser och människorna.

Citera oss gärna, men ange källan.

Följ oss här på iperspektiv.se, på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller Twitter Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Och prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev. Vad vill du läsa om? Vilken vinkel saknar du i byggbranschens kanaler? Maila mig!

Annika Enström, redaktör
iperspektiv@svevia.se

  • 210 döda i trafiken 2021

    Under 2021 dödades 210 personer i olyckor i vägtrafiken. Det kan jämföras med 204 personer under 2020. Trafikanalys officiella statistik visar att 2021 därmed blev det tredje året i rad med strax över 200 omkomna i vägtrafiken.

    ALLA NOTISER
  • Län påverkar lön

    Hela 24 procent skiljer sig mellan länet med högst lön (Stockholm - 56 900 kronor) jämfört med det som har lägst medellön (Västerbotten - 45 900 kronor) för civilingenjörer. För högskoleingenjörer uppgår skillnaden till 21 procent mellan den högsta medellönen (Stockholm - 50 500 kronor) och den lägsta (Jämtland - 41 600 kronor). Källa: Sveriges ingenjörer

    ALLA NOTISER