Foto: Pixabay

Först i byggbranschen med HBTQ-certifiering

Bygg- och projektledningsföretaget CO-Pilot är branschens första HBTQ-certifierade företag.

Spaning

- Det bästa med utbildningen är den ökade förståelsen för andras vardag. Allt är inte så självklart som jag har trott. Jag har lärt mig så oerhört mycket jag inte hade en aning om tidigare, säger Pinar Tektas, projektingenjör.

Han tror att utbildningen kommer att förändra CO-Pilot som företag och att respekten för andra blivit mycket större.

Fredag 17 mars klockan 14.30 bekräftades certifieringen, som påbörjades i oktober, med en ceremoni. 

- Nu börjar ansvaret för det stora arbetet med att leva upp till den handlingsplan vi utformat, att hålla frågan levande och inspirera andra, menar Nils Johansson, CO-Pilots vd.

Verksamheten har certifierats av RFSL och påbörjat ett strategiskt arbete i syfte att skapa en god arbetsmiljö och ett HBTQ-kompetent bemötande. Målsättningen har varit att ge anställda i företaget ökad kunskap i HBTQ-frågor, ett normkritiskt tänkande samt att skapa förutsättningar för ett öppet och inkluderande bemötande ur ett HBTQ—perspektiv. Efter ett halvårs arbete och utbildning finns nu en konkret handlingsplan utformad men också, och kanske viktigare, en hel del nya tankar hos medarbetarna.

- Det som varit extra roligt med att certifiera CO-Pilot - förutom att de är det första byggföretaget - är att det engagemanget och nyfikenheten har varit genuint och det finns en stark vilja att förändra en bransch och en jargong. Det har också givit mig insyn i en helt ny bransch och hur den fungerar, berättar Rebecka Ericsson från RFSL.

#mångfald

Ja tack! Jag vill gärna ha I Perspektivs nyhetsbrev sex gånger per år.

LIKNANDE ARTIKLAR

+ VISA FLER

Tipsa oss! Har du ett spännande projekt på gång? Hör av dig!

+ VISA FLER