Foto: Pixabay

Stark trend för byggbranschen i Stockholm

Stockholms Handelskammare konstaterar att ekonomin i Stockholms län är fortsatt stark första kvartalet 2017. Byggindustrin uppvisar de högsta siffrorna på sex år. Konjunkturindikatorn för Stockholms län minskar marginellt från 103,9 till 103,3.

Spaning

Byggbranschen uppvisar de starkaste siffrorna på hela sex år. Det är positivt eftersom den är sysselsättningsintensiv och en viktig motor för hela ekonomin.

Det säger Andreas Hatzigeorgiou, chefekonom Stockholms Handelskammare.

Stockholmsekonomin hålls tillbaka av en hög arbetskraftsbrist inom främst bygg- och databranschen. Därför måste kompetensförsörjningen förbättras genom ökade möjligheter att locka talanger till regionen. Detta kan uppnås genom att förenkla för arbetskraftsinvandring, avslutar Andreas Hatzigeorgiou.

Rapportens huvudpunkter:

  • Byggindustrin uppvisar de starkaste siffrorna på sex år. Dess konfidensindikator stärks med drygt tre enheter till 107,7.
  • Stockholmsekonomin hålls tillbaka av en hög arbetskraftsbrist. Många företag har svårt att hitta arbetskraft, inte minst inom bygg- och databranschen.
  • Konjunkturen i Stockholm fortsätter att vara starkare än normalt. Men Stockholmsbarometern försvagas något under första kvartalet 2017, vilket beror på ett minskat förtroende hos näringslivet.

 

#utveckling / #Tframtid

Ja tack! Jag vill gärna ha I Perspektivs nyhetsbrev sex gånger per år.

LIKNANDE ARTIKLAR

+ VISA FLER

Tipsa oss! Har du ett spännande projekt på gång? Hör av dig!

+ VISA FLER