Kajsa Hessel

Foto: Byggcheferna

Ny ordförande för Byggcheferna - Kajsa Hessel

Valberedningen har efter ett intensivt arbete kommit fram till ett förslag för ny styrelse i Byggcheferna. Till stämman den 29–30 september nomineras Kajsa Hessel, VD för Projektgaranti AB, som ny ordförande. Lars Bergqvist, som har suttit som ordförande i närmare 30 år, har tidigare meddelat att han inte tänkt ställa upp för omval.

Spaning

I ett pressmeddelande meddelar Byggcheferna att deras förslag för ny ordförande är Kajsa Hessel. Den nya ordförande efterträder Lars Bergqvist.

- Kajsa är den kandidat som vi har föreslagit till att leda styrelsens arbete. Hon har precis den kompetens och energi som verksamheten behöver för att utvecklas. Det finns dessutom ett starkt stöd bakom henne, säger valberedningens sammankallande Lars G Johansson.

Kajsa Hessel har en gedigen erfarenhet och ett stort kunnande när det gäller ledarskap, marknadsföring och affärsutveckling. Hon har tidigare jobbat som Commercial Director på Kerber och dessförinnan som Sverigechef för Thomson Reuters Professional. Hon är utbildad beteendevetare på Göteborgs universitet och har bakgrund i ledande befattningar inom media/IT-, PR- och rekryteringsbranschen. Hon sitter även med i Ledarnas förbundsstyrelse. Kajsa Hessel är 45 år och bosatt i Stockholm.

På Byggchefernas hemsida kommenterar Kajsa Hessel nomineringen:

– Det ska bli jätteroligt att få vara med om att påverka förutsättningarna för Sveriges byggchefer, säger hon. Förutom allmän energi, och erfarenhet av den här typen av ledande positioner, kan jag tillföra en nykomlings perspektiv på branschen. Min profil ligger åt det beteendevetenskapliga hållet, men jag tycker också att det är viktigt med kommunikationen. Jag vill hjälpa till med att på ett begripligt sätt förmedla vad Byggcheferna är och vilken nytta vi gör i branschen.

Nuvarande ordförande Lars Bergqvist kommer efter 29 år på posten att skicka ordförandeklubban vidare. Han ser positivt på valberedningens nominering av Kajsa Hessel:

-Jag har stort förtroende för valberedningen och deras nominering. Det är roligt att de har föreslagit en kvinna till att leda Byggchefernas arbete framöver. I övrigt har valberedningen beaktat styrelsens behov av mångsidighet och bredd vad avser kompetens, erfarenhet och bakgrund, säger Lars Bergqvist.

#branschfolk

Ja tack! Jag vill gärna ha I Perspektivs nyhetsbrev sex gånger per år.

LIKNANDE ARTIKLAR

+ VISA FLER

Tipsa oss! Har du ett spännande projekt på gång? Hör av dig!

+ VISA FLER