Med säkerhetsappen ökar tryggheten vid ensamarbete.

Bild: Svevia

App för larm vid ensamarbete ger trygghet

Appen larmar din utsedda kontaktperson om du inte markerar att arbetet är utfört.

Spaning

På sin hemsida tipsar Seko om säkerhetsappen som Svevia har tagit fram för att minska otryggheten vid ensamarbete. Appen larmar automatiskt om man inte markerar att jobbet är utfört efter beräknad tid.

Innan ett ensamarbete påbörjas knappas den beräknade tiden för jobbet in. När jobbet är slutfört måste användaren klarmarkera jobbet. Om det inte sker någon klarmarkering går ett larm till de inlagda kontaktpersonerna. Det är viktigt att kontaktpersonerna vet om att de kan bli larmade så att de är förberedda om det skulle komma ett larm.

Enligt Svevias arbetsmiljöchef Jan Salkert ska appen ses som ett komplement i ensamarbete inte som en ersättning för en kollega i de uppdrag där man bör vara två.

Om larmet går får kontaktpersonen information om var personen befinner sig och kan klicka fram en vägbeskrivning. I appen finns även ett akutlarm som kan användas om man blir utsatt för våld eller hotfulla situationer.

Appen är framtagen av arbetsmiljöorganisationen på Svevia, men är fri att laddas ner av vem som helst. Alla som utför ensamarbete som kan vara riskfyllt kan använda den. Privatpersoner också för den delen, om man ska ut och plocka svamp eller så.

Du hittar appen genom att söka på Svevias Säkerhetsapp i App Store eller Google Play.

#arbetsmiljö / #säkerhet / #teknik

Ja tack! Jag vill gärna ha I Perspektivs nyhetsbrev sex gånger per år.

LIKNANDE ARTIKLAR

+ VISA FLER

Tipsa oss! Har du ett spännande projekt på gång? Hör av dig!

+ VISA FLER