Foto: Pixabay

Metodutveckling får SBUF pris för Årets innovation

Till Årets Innovation 2017 utsåg SBUF utvecklingsprojektet Effektivare granskningsprocess.

Spaning

Prisutdelningen har skedde den 17 april på Ingenjörsvetenskapsakademien

Till Årets Innovation 2017 utsåg SBUF utvecklingsprojektet "Effektivare granskningsprocess" och projektledaren Peter Fredholm, BEAst AB.

Motiveringen till Årets Innovation 2017:

Den branschstandard som är resultatet av projektet ger bygg-, anläggnings- och installationsbranschen möjlighet att förenkla och kvalitetssäkra hanteringen av den omfattande granskningen av handlingar som löpande sker varje dag i tusentals projekt. Projektet är väl förankrat i branschföretagens vardag och medför stor branschnytta genom att bidra till mervärde för slutkunden i form av bättre funktion, högre kvalitet och lägre kostnader. Projektet är ett framstående exempel på hur innovativ, behovsdriven och branschgemensam metodutveckling leder till en effektivare byggprocess där branschföretagens kompetens kommer mer till sin rätt.

Övriga två nominerade utvecklingsprojekt var:

  • Projekt för att främja BIM-utvecklingen i installationsbranschen med projektledaren Carl-Erik Brohn.
  • Användning av vibrationsanalys för tillståndsbedömning av byggkonstruktioner med projektledaren Hans Hedlund.

Vinnaren av innovationspriset har konkurrerat med över hundra slutförda utvecklingsprojekt, som har finansierats av Svenska Byggbranschens Utvecklingsfond, SBUF. Priset instiftades 2003 i samband med SBUF:s 20-årsjubileum och består av ett stipendium på 50 000 kronor samt diplom till projektledaren.

#utveckling / #Teknik

Ja tack! Jag vill gärna ha I Perspektivs nyhetsbrev sex gånger per år.

LIKNANDE ARTIKLAR

+ VISA FLER

Tipsa oss! Har du ett spännande projekt på gång? Hör av dig!

+ VISA FLER