Det finns ett problem med för höga hastigheter vid vägarbeten, där människor som arbetar dagligen riskerar sitt liv.

Foto: Schutterstock

30 förare förlorade körkortet vid vägbygge

44 förare körde för fort vid ett vägbygge och 30 av dem så fort att de förlorade körkortet.

Spaning

Polisens trafikgrupp i Örebro genomförde en riktad kontroll under några timmar vid vägbygget i höjd med Kumla på E20, Ekeby. Under insatsen konstaterades att farten i genomsnitt var mycket hög. Totalt skrevs under insatsen 44 stycken böter gällande för hög hastighet. Av dessa 44 stycken var farten så pass hög att 30 stycken förlorade körkortet.

I ett pressmeddelande skriver polisen i Örebro; Det finns ett problem med för höga hastigheter vid vägbyggen/arbete på väg, där människor som arbetar dagligen riskerar sitt liv. Hastigheterna är många gånger alldeles för höga när fordon passerar dessa områden. Om fler förare visar hänsyn och sänker hastigheten skulle många fler liv kunna räddas i trafiken

#säkerhet / #arbetsmiljö

Ja tack! Jag vill gärna ha I Perspektivs nyhetsbrev sex gånger per år.

LIKNANDE ARTIKLAR

+ VISA FLER

Tipsa oss! Har du ett spännande projekt på gång? Hör av dig!

+ VISA FLER