Kollage av pdf från Byggcheferna och foto Patrick Trägårdh

Fyra filmer för att stoppa machokulturen

Varje dag har du makt att förbättra vår bransch.
Det budskapet sprids i den senaste satsningen från "Stoppa machokulturen"
– Även ganska små förändringar kan göra stor skillnad för många, säger Byggchefernas ordförande Kajsa Hessel.

Spaning

Den 5 november släpptes fyra nya filmer från Stoppa machokulturen, projektet som Byggcheferna och Byggnads driver sedan 2015. I filmerna berättar fyra personer vad de själva har gjort för att försöka stoppa machokulturen.

byggcheferna

Kajsa Hessel

– Budskapet är att alla kan bidra, säger Kajsa Hessel. I stort eller smått kan både du och jag se till att göra branschen bättre, varje dag. Det måste inte handla om dramatiska förändringar. Mycket handlar om hur vi väljer att prata, vara och agera i vardagen.

I en av filmerna berättar produktionsledaren Peter Hultberg om när han beslutade att säga ifrån mot rasism. I en annan förklarar vd:n Stefan Lindbäck vad det har inneburit för hans företag att sätta 50/50 i könsfördelning som mål. Övriga medverkande är snickaren Anneli Edvardsson och anläggningsarbetaren Jens Rundlöf.

Ett syfte med kampanjen, som även innehåller annonser i branschpress, är att berätta om sajten stoppamachokulturen.nu. Under året har den utvecklats till en portal för dig som vill bidra till förändring. Där ska du kunna få inspiration, tips eller hjälpmedel för att skapa en bättre byggbransch, oavsett vilken yrkesroll du har. Bland annat finns en lista med tre enkla regler, som du kan skriva ut och sätta upp på jobbet.

– Totalt är vi nästan 17 000 personer som är medlemmar i Byggcheferna. Tänk om alla på samma gång bestämde sig för att göra någonting? Kanske redan i dag? Det finns en otrolig kraft i det, säger Kajsa Hessel.

#arbetsmiljö / #mångfald

Ja tack! Jag vill gärna ha I Perspektivs nyhetsbrev sex gånger per år.

LIKNANDE ARTIKLAR

+ VISA FLER

Tipsa oss! Har du ett spännande projekt på gång? Hör av dig!

+ VISA FLER