Kajsa Hessel, ordförande i Byggcheferna, och Lars Tengvall, vice ordförande i Byggcheferna vill belöna dig som arbetar för jämställdhet och mångfald i byggbranschen.

Foto: Robert Haecks / ledarna

Stipendium för jämställdhet och mångfald i branschen

Planerar du ett initiativ som främjar ökad jämställdhet och mångfald i samhällsbyggandsektorn? Eller har du redan gjort det? Då kan du söka Byggchefernas stipendium värt 60 000 kronor.

Spaning

Stipendiet delas ut av en stiftelse som skapades av Byggcheferna 2018 för att hedra minnet av branschföreningen Byggchefernas ordförande under nästan 30 år, Lars Bergqvist, och hans arbete för ökad jämställdhet och mångfald i branschen.

– Samhällsbyggnadsbranschen har viktiga och roliga jobb men behöver bli bättre på jämställdhet och mångfald för att vara attraktiv för fler. Syftet med Lars Bergqvist-stipendiet är att synliggöra och premiera konstruktiva krafter och åtgärder som bidrar till att göra samhällsbyggnation till en bransch för alla som drömmer om en yrkesframtid här, säger Lars Tengvall, initiativtagare till stipendiet och vice ordförande i Byggcheferna.

Det är första gången stipendiumet delas ut och det kommer att tilldelas någon eller några som genomfört eller planerar genomföra åtgärder som främjar ökad jämställdhet och mångfald i samhällsbyggnadssektorn.

– Jag kan inte tänka mig något bättre sätt att hedra minnet av Lars Bergqvist, en man som vigde sitt liv åt att riva förlegade attityder i byggbranschen, säger Lars Tengvall.

Ansökningsperioden har öppnat och föreningens 17 000 medlemmar inklusive studerandemedlemmar med minst tre månaders medlemskap har möjlighet att ansöka om stipendiet fram till den 1 augusti i år. Det kan delas ut både till redan genomförda åtgärder och till åtgärder som planeras att genomföras. Stipendiet delas ut i höst.

Fakta

  • Stiftelse: Lars Bergqvist delar ut ett årligt stipendium med start 2019
  • Stipendiet: Delas ut till en eller flera personer som genomfört eller ska genomföra åtgärder som ökar jämställdhet eller mångfald i samhällsbyggnadssektorn
  • När: Hösten 2019 delas 60 000 kr ut
  • Vem: Medlemmar inkl studerandemedlemmar med minst 3 månaders medlemskap har rätt att ansöka
  • Ansökan: Din ansökan kan du göra på www.byggcheferna.se/stipendium Länk till annan webbplats.
  • Ansökningsperioden: Till och med 1 augusti 2019
  • Beslut: Stiftelsens styrelse fattar beslut om utdelning

#Mångfald / #utveckling / #branschfolk

Ja tack! Jag vill gärna ha I Perspektivs nyhetsbrev sex gånger per år.

LIKNANDE ARTIKLAR

+ VISA FLER

Tipsa oss! Har du ett spännande projekt på gång? Hör av dig!

+ VISA FLER