Biomedicum, vinnare av Årets bygge 2019.

Foto: Nomi Melin Lundgren

Vinnare 2019 på "Årets bygge"

På galan "Årets bygge" som arrangeras av Byggindustrin i samarbete med Business arena presenterades vinnare inom en rad utmärkelser inom byggbranschen.

Spaning

Galan som arrangeras varje år av Byggindustrin hölls den 26 mars på Cirkus i Stockholm. I år delades sex olika utmärkelser ut.

Årets bygge
Ett svenskt samhällsbyggnadspris, som delats ut årligen sedan 2013. Årets bygge vill lyfta fram exempel på det bästa som byggsektorn i Sverige kan presterar i kvalitet, samarbete i projektet, ekonomi och formgivning. Varje år nomineras 20 projekt.

Vinnare 2019: Biomedicum, ett komplext centrum för forskning i hjärtat av Karolinska Institutets campusområde. Beställare: Akademiska hus.

Håll nollan
Ett arbetsmiljöpris som riktar sig till alla aktörer som på något sätt är delaktiga i en byggprocess. Bakom priset står föreningen Samverkan för noll olyckor i byggbranschen, startat av 13 aktörer med olika kopplingar till byggrelaterat arbete – allt från entreprenörer till byggherrar.

Vinnare 2019: Teamet från Region Stockholm, Trafikförvaltningen/SL som ligger bakom Roslagsbanans utbyggnad.

Nordbyggs guldmedalj
Delas ut för bästa produktnyhet. Utmärkelsen är ett samarbete mellan tidningen Byggindustrin, Svensk Byggtjänst och Nordbygg.

Vinnare 2019: InviSense – en svensk innovation utvecklad ur forskning vid Linköpings Universitet. Produkten består av tunna passiva sensorer som kontrollerar fuktigheten i byggkonstruktioner och trådlöst förmedlar data för analys till en molntjänst.

Jämställdhetsbygget
Utmärkelsen ska inspirera aktörer inom byggbranschen att aktivt arbeta för ökad jämställdhet. I år delades priset ut för första gången.

Vinnare 2019. Uppsala hem. För deras initiativ jämställd upphandling.

Byggopus
En riksomfattande tävling om bästa examensarbete. Den är öppen för alla som studerar till civilingenjör, arkitekt eller högskoleingenjör vid något av byggprogrammen vid landets högskolor.

Vinnare, 2019, i klassen för 30 högskolepoäng: Sofia Polo Ruiz de Arechavaleta, Chalmers tekniska högskola, för uppsatsen “Multi-criteria analysis of sustainable management practices for polluted road runoff”.

Vinnare, 2019, i klassen för 15 högskolepoäng: Nina Vesa och Humam Amouri, Örebro Universitet. De har skrivit examensarbetet ”Socialt hållbarhetsarbete – påverkan på den psykosociala arbetsmiljön i byggproduktion”.

Årets Leanbygge
Byggsektorns egen utmärkelse för förändringsarbete enligt lean. Priset är ett samarbete mellan Lean Forum Bygg och tidningen Byggindustrin. Priset har delats ut sedan 2010.

Vinnare 2019: Fönstertillverkaren Nordans fabrik i Kvillsfors har visat en stor förbättring genom att använda lean. Nu har Nordan utsetts till Årets Leanbyggare 2018.

#branschfolk #utveckling

Ja tack! Jag vill gärna ha I Perspektivs nyhetsbrev sex gånger per år.

LIKNANDE ARTIKLAR

+ VISA FLER

Tipsa oss! Har du ett spännande projekt på gång? Hör av dig!

+ VISA FLER