Daniel Ljunglund, Trafikverkets Inköpsdirektör

Foto: Trafikverket

Trafikverket erbjuder betalningslättnader

Trafikverket inför lättnader i sina betalningsvillkor. Detta som en följd av de stora ekonomiska riskerna för deras leverantörer under Coronakrisen.

Spaning

– Det här är en tuff situation för många, säger Trafikverkets Inköpsdirektör Daniel Ljunglund. Vi vill göra vårt bästa för att underlätta situationen och ha ett perspektiv som sträcker sig även till när den akuta krisen är över.

På sin hemsida erbjuder Trafikverket nu sina leverantörer möjligheten att få betalt för sina fakturor redan efter 15 dagar istället för 30. Det innebär att kassaflödet kan förbättras och förutsättningar för löpande kostnader underlättas.

– Vi på Trafikverket följer situationen noga, säger Daniel Ljunglund. Vi gör vårt yttersta för att hålla uppe vår  verksamhet ska fortsätta i planerad takt och att våra leverantörer och kunder ska få bra förutsättningar att klara sina leveranser i den mån vi har möjlighet att påverka.

Dessutom erbjuder Trafikverket alla kunder med trafikeringsavtal förlängt  betalningsvillkor från 30 dagar till 90 dagar. Detta beslut gäller fakturor från den 1 mars och alla avtalskunder kommer att informeras om vilka fakturor som omfattas.

Erbjudandet gäller tillsvidare, dock längst till den 30 juni 2020.

#Trafikverket

Ja tack! Jag vill gärna ha I Perspektivs nyhetsbrev sex gånger per år.

LIKNANDE ARTIKLAR

+ VISA FLER

Tipsa oss! Har du ett spännande projekt på gång? Hör av dig!

+ VISA FLER