Foto: Pixabay

Arbetsmarknadsutbildningar inom bygg- och anläggning på nya orter

Lernia storsatsar på arbetsmarknadsutbildningar inom Fordonsteknik och Bygg och anläggning. Ska erbjuda utbildningar på 28 nya orter.

Spaning

Coronapandemin har slagit hårt mot den svenska arbetsmarknaden och vuxenutbildning pekas ut som ett viktigt verktyg för att fler svenskar ska hitta tillbaka till arbetsmarknaden. Nu har Arbetsförmedlingen tilldelat utbildnings- och bemanningsföretaget Lernia nya utbildningar inom Fordonsteknik och Bygg och anläggning på hela 28 orter runt om i landet. Utbildningarna ska bidra till den omställning som behövs i sviterna av coronapandemin.

Arbetsmarknadsutbildningarna inom Fordonsteknik och Bygg och anläggning, riktar sig till arbetslösa som behöver vidareutbilda sig för att få ett jobb. Fordonsteknik och Bygg och anläggning är framtidssektorer där man de närmaste åren räknar med att anställningsbehovet kommer att vara stort.

Från årsskiftet 2020/2021 är det möjligt att starta de nya utbildningarna.

- Givet samhällsläget är utbildning viktigare än någonsin. Det är extra viktigt att vi fångar upp de som hamnat utanför arbetsmarknaden och ser till att människor får den vidareutbildning som behövs för att komma i jobb. Att vi får en chans att erbjuda utbildningarna på så många som 28 orter runt om i landet är ett förtroende vi är väldigt glada över att ha fått, säger Catrin Rothman, verksamhetschef för vuxenutbildningar på Lernia.

Orter för utbildning inom Bygg- och anläggning

 • Kalmar
 • Skellefteå
 • Skövde
 • Trollhättan
 • Västerås
 • Örebro
 • Umeå
 • Västervik
 • Göteborg
 • Halmstad
 • Sundsvall
 • Malmö
 • Växjö

Orter för utbildning inom fordonsteknik

 • Umeå
 • Gävle
 • Västerås
 • Eskilstuna
 • Nyköping
 • Katrineholm
 • Karlstad
 • Skövde
 • Kalmar
 • Växjö
 • Malmö
 • Göteborg
 • Malmö
 • Oskarshamn
 • Växjö

#Utbildning / #framtid

Ja tack! Jag vill gärna ha I Perspektivs nyhetsbrev sex gånger per år.

LIKNANDE ARTIKLAR

+ VISA FLER

Tipsa oss! Har du ett spännande projekt på gång? Hör av dig!

+ VISA FLER