Foto: Schutterstoc

Nya utbildningar i Luleå - civilingenjörer med kompetens inom hållbarhet

Luleå tekniska universitet satsar på fyra nya industri- och branschnära utbildningar med inriktining mot hållbarhet.

Spaning

Luleå tekniska universitet startar hösten 2022 tre nya civilingenjörsutbildningar och en ny kandidatutbildning med hållbarhetsinriktning. Samtliga utbildningar har ett nära samarbete med industrier, branscher och företag redan första läsåret. Det handlar om aktörer inom den gröna omställningen där universitetet har en viktig roll för den framtida kompetensförsörjningen.

– Vi är mycket glada att kunna erbjuda dessa nya utbildningar redan i höst. Studenterna på utbildningarna hamnar mitt i centrum av den gröna omställningen och får direktkontakt med högaktuella industrier, branscher och företag. En stor fördel för universitetet, studenter och företagen, säger Birgitta Bergvall-Kåreborn, rektor vid Luleå tekniska universitet.

Fyra utbildningar med hållbarhetsinriktning

  • Civilingenjörsprogrammet hållbar produktion
  • Civilingenjör vattensystem och miljö
  • Civilingenjör klimatfysik, teknik och samhälle
  • Kandidatprogrammet i hållbar mineralutvinning

#TAGG / #TAGG2 / #TAGG3

Ja tack! Jag vill gärna ha I Perspektivs nyhetsbrev sex gånger per år.

LIKNANDE ARTIKLAR

+ VISA FLER

Tipsa oss! Har du ett spännande projekt på gång? Hör av dig!

+ VISA FLER