Foto: Byggföretagen

Nominera till Årets byggkvinna 2023

För tredje året i rad startar nu nomineringen till Byggföretagens utmärkelse Årets byggkvinna. Med priset vill Byggföretagen lyfta fram kvinnliga förebilder. Målet är en jämnare könsfördelning, vilket bidrar till en sundare och schysstare arbetskultur.

Spaning

– I vår strävan efter att öka mångfalden och kompetensförsörjningen i bygg- och anläggningsbranschen har vi en viktig uppgift i att uppmärksamma kvinnliga förebilder. De senaste två åren har vi fått in ett imponerande antal nomineringar till Årets byggkvinna, vilket visar på ett stort intresse från branschen, som vi gärna vill fortsätta stötta, säger Catharina Elmsäter-Svärd, vd Byggföretagen och jurymedlem.

Finalisterna väljs ut av en jury bestående av erfarna branschföreträdare.

Folkets röst: Alla som vill kan rösta på sina finalister mellan 8 mars - 3 april.

Nominera senast 8 mars på Byggföretagens hemsida.
Vinnaren av utmärkelsen Årets byggkvinna 2023 utses 10 maj.

Kriterier för nominering

Nomineringen ska uppmärksamma en kvinna som är en förebild och inspiratör inom bygg- och anläggningsbranschen. Det kan vara en person som har presterat extra bra inom sin yrkeskategori, som har gjort skillnad genom att ha förbättrat och vidareutvecklat en del av byggbranschen.Priset Årets byggkvinna grundades 2021 av Byggföretagen och Sandra ’Byggsandra’ Mobaraki, Sveriges första Bygginspiratör

Jury – Årets byggkvinna 2023

Catharina Elmsäter-Svärd, vd Byggföretagen
Johan Lindholm, förbundsordförande Byggnads
Jeanet Corvinius, ordförande Byggcheferna
Gabriella Lavecchia, förbundsordförande SEKO
Jonas Steen, ordförande SME-utskottet, Byggföretagen
Folkets röst

#Jämlikhet / #inkludering / #arbetsmiljö

Ja tack! Jag vill gärna ha I Perspektivs nyhetsbrev sex gånger per år.

LIKNANDE ARTIKLAR

+ VISA FLER

Tipsa oss! Har du ett spännande projekt på gång? Hör av dig!

+ VISA FLER