Byggcheferna

Årets byggchef 2021 fokuserar på mångfald

Årets Byggchef 2021 heter Jack Len och arbetar som regionchef på Ramirent i Malmö. Hans ledarstil speglar samhällsutvecklingen och han har stort fokus på kärnfrågor som mångfald och jämlikhet, skriver juryn i sin motivering.

Spaning

Bakom utmärkelsen står Byggcheferna, en branschförening inom Ledarna, och tidningen Byggvärlden.

Ett av kriterierna som juryn bedömer är förnyelse. Jack Len nämner två exempel på förnyelse som han själv jobbar med:

– Vi var vi först i uthyrningsbranschen med att hänga upp regnbågsflaggor på alla våra kundcenters. Det skapade diskussioner, men fick i gång tankarna. Oavsett vem man är eller vilken läggning man har är man välkommen.

– Vi har även anammat Sila Snacket, som TL Bygg i Stockholm initierade. Det handlar om vad man säger till folk. Det finns en väldigt hård jargong i byggbranschen som kan vara både rå och taskig eller sexuella anspelningar mot kvinnor.

Juryn tilldelar Jack Len titeln Årets Byggchef 2021 med motiveringen:

”Jack har en stark etisk kompass och ett rättvisetänk, och han är mån om att skapa ett arbetsklimat där alla trivs. Hans ledarstil speglar samhällsutvecklingen och han har stort fokus på kärnfrågor som mångfald och jämlikhet. Att alla människor behandlas lika, oavsett position, bakgrund och läggning, är en stor drivkraft för Jack. Ett exempel har varit att stötta initiativet Sila Snacket, för att visa att man inte accepterar en hård jargong och nedvärderande kommentarer. Andra samarbeten har handlat om att hjälpa nyanlända in i arbetslivet i Sverige. Jack var också den som såg till att Ramirent hissade Prideflaggan i Öresundsregionen. Jack har förmågan att se möjligheter snarare än problem och bidrar till hållbara lösningar och kostnadsbesparingar för kunden.”

Priset till Årets Byggchef är en plats i Ledarstudions program Det Personliga Uttrycket. Det är en fyra dagar lång utbildning som utvecklar deltagarens förmåga att kommunicera tydliga budskap.

Jack Len - Årets byggchef 2021

Titel: Regionchef Ramirent Öresund

Bakgrund i korthet: Började på Ramirent 2010 som säljare, sen försäljningschef, distriktschef och nu regionchef. Har tidigare arbetat som bilförsäljare och kundansvarig för ett polskt byggföretag.

Ledarskapsmotto: Tillsammans är man starkast.

Sagt om Jack: Väldigt öppen, närvarande, positiv. Han skapar ett gott och bra arbetsklimat.

#ledarskap

Ja tack! Jag vill gärna ha I Perspektivs nyhetsbrev sex gånger per år.

LIKNANDE ARTIKLAR

+ VISA FLER

Tipsa oss! Har du ett spännande projekt på gång? Hör av dig!

+ VISA FLER